Zongorakíséret egy életen át

Már gyerekkorom óta vonzódtam a zenéhez, tanultam is. Kezdetben a szolfézzsel, majd a konzival folytattam. És a zene is összeköti az embereket, erre én és a legjobb barátom vagyunk a legjobb példák hiszen már általános iskolás korunkban a szolfézs alkalmával megismerkedtünk, és a zongora miatt az egész életutunk összekötődött. Még koncerteztünk is együtt, úgyhogy a zongorakíséret végig jelen van az életünkben. Akkor is jelen lesz a zene és a zongora, amikor elveszi azt a nőt, akit élete párjának választott, miután megkérte a kezét.


De előbb rajtam a világ szeme, hogy az esküvő előtti legénybúcsút, hogyan is szervezem meg, milyen élményekkel fogunk gazdagodni. A legénybúcsú szerintem fontos egy férfi életében. Hogy a viharba ne lenne az, hiszen egy korszak lezárul az életünkben és egy másik elkezdődik. Ezért is gondoltam, hogy valami nagyot alkotok erre az alkalomra. Nem szokványos helyszínt gondoltam ki, és ennek tükrében kezdtem el kutakodni az interneten. Rövid böngészés után rátaláltam egy nagyszerű cégre, akik Balatonon hajók bérbe adásával foglalkoznak, és csoportokat is fogadnak, különböző események megtartására a Balaton közepén egy hajón. Több sem kellett nekem, hogy az oldalon tovább olvassak, úgy éreztem megtaláltam, ez lesz az a program és helyszín, ami a gyerekkori legjobb barátom legénybúcsújára fog szolgálni.

Már csak pár apróbb információra volt szükségem, amit meg is találtam a cég honlapján, nagyon jó érdeklődőbarát módon van felépítve az oldal. Mivel jó, hogy elhatároztam, hogy egy hajót, egy vitorlást fogunk bérelni, és hajókázni fogunk a Balatonon, de hát egyikünk sem tud hajót vezetni, noha jó élmény, de hogy fogjuk megvalósítani, vetül fel bennem a kérdés. De az oldalon, ahogy tovább haladtam, meg is érkezett a válasz, hogy nincs min aggódnom, hiszen kapitányt is tudok majd bérelni, aki elvezeti számunkra a hajót. Teljes nyugalommal, még megnéztem, hogy milyen hajók állnak a rendelkezésem, hogy azok milyen állapotban vannak, és mekkora a méretük, hogy milyen nagy társaságot tudok odahívni. Nagyszerű megoldás, ez a hajókat bérbeadó cégtől, hogy képeket és mellékelnek az oldalukon, így az érdeklődő teljes képet tud kapni a szolgáltatásról. Mindent kiderítettem, így hát az oldalon nem volt más dolgom, mint elküldöm a jelentkezésünket, és az árajánlat kérésemet, hogy milyen összegben is tudják vállalni, a kis legénybúcsús csoportunkat. Azt mindenképpen figyelembe vettem, hogy főszezonban megyünk így jó előre le kell foglalni az időpontot, valamint a cég is feltünteti, hogy hajózási szezon is van, amikor is akkor tudnak a megrendelőik, bérlőik rendelkezésére állni. Szuper dologként, még azt is megjelölhettem, hogy milyen alkalomból kívánok bérelni hajót. Majd a visszaigazolás után, miszerint elfogadták a jelentkezésünket, és a csoport létszámától függően, ennyiért tudják bérbe adni a hajót- mely nagyon kedvező volt- ezért elfogadtam rögtön. Ezután már csak az apróbb részletkérdésekre kérdeztem rá, miszerint lehet- e kis díszítés a hajón, valamint a hajón való alvás megoldható -e. Nagyon segítőkészek és udvariasak voltak a cég alkalmazottai, így minden felmerülő kérdésemre választ kaptam. Ezek után már alig vártam, hogy ott lehessünk. A hajón való tartózkodásunk felettébb jóra sikerült, mindennel elégedettek voltunk, a szolgáltatások, a hajó állapota, a kapitány, szuper napot töltöttünk a hajón, és egy örök emlék marad mindenki számára.

legénybúcsú