Zene lesz füleidnek ez a sok diákmunka opció

Általános iskolában szinte végig zongoráztam. Emlékszem, hogy már ovisként lenyűgözött ez a hangszer, abba viszont sem én, sem a szüleim nem gondoltak bele, hogy a szokásos női kéznél jóval kisebb kezemhez nem feltétlen ez a hangszer fog a legjobban passzolni. Persze ha ezt bárki közli velem, akkor is hajthatatlan lettem volna: zongorázni akartam és kész, noha az évek alatt világossá vált, hogy mi az, amit nem tudok kényelmesen lefogni a pici tenyeremmel és rövid ujjaimmal. Azért egész szép koncerteket adtam a tanévek végén, és sok szép élményem fűződik a zongorához. Amikor megkaptam az első zongorámat, ami egy kis elektromos zongora volt – végre előre léphettem egyet a szintetizátorról –, madarat lehetett velem fogatni. A legjobb volt benne, hogy bár előszeretettel hallgatta a családom még a gyakorlásomat is, és családi ház lévén nem zavartam vele másokat, mégis fülhallgatóval is tudtam használni az eszközt ugyanúgy, így tényleg bármikor le tudtam ülni zongorázni, amikor időm és kedvem engedte.

Ugyan már nem zongorázom rendszeresen, de már örökre különös kapcsolat fog fűzni a hangszerhez. A másik, ami mindig ott lesz a szívem csücskében, az pedig az éneklés, nem véletlenül kezdtem el zongorázni. Volt régen pár fellépésem, de hobbiszinten maradt meg a dolog. Mindig volt, ami jobban érdekelt, mint a zene, bár nagyon szeretem, de más művészeti ágakban már gyerekként jobban ki tudtam teljesedni. Az biztos, hogy ha majd egy szép napon gyerekem lesz, neki is szeretném átadni a zene és a hangszerek szeretetét, anélkül persze, hogy bármit is ráerőltetnék – ha őt inkább a foci vagy a kézilabda fogja érdekelni, az is teljesen rendben van! Ami a hangszerekhez és a zenéhez köthető viszont, és felnőttként is megmaradt az életemben, az nem más, mint a tánc: néhány éve újra járok hetente kétszer táncolni, és nagyon élvezem. Gyorsabban megy a visszarázódás, mint gondoltam – talán ebben a sok bulis táncolás, és az itthoni, táncolós tombolások is benne vannak kicsit.

Érdekel az alkalmi jellegű, hostess diákmunka, vagy éppen könnyű fizikai munkát vállalnál, ami fizikailag is lefáraszt az óráid után? Akkor jó helyen jársz, ugyanis a zenéről és a hangszerekről szeretnék áttérni arra a témára, hogy manapság hogyan kereshetsz – és találhatsz – szuper diákmunkákat. A TopiWork lesz a megoldás a helyzetre, ugyanis a fentebb említett kategóriákon felül még otthonról végezhető és gyakornoki munkát is találhatsz náluk! Egyébként a műszaki, az IT, a gazdasági területek közül is bőven tudsz válogatni, ha a topiwork.hu-ra kattintasz!

A TopiWork ugyanis egy olyan szuper oldal, ami számtalan diákmunka lehetőséget gyűjt össze. Az Iskolaszövetkezet a legkiválóbban halad a korral, és igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a munkakeresés a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb legyen. Elegendő stresszel jár úgyis a jelentkezés és az interjúra való felkészülés – ha lehet, akkor legalább a körülményeket tegyük egy kicsit komfortossá! Ez pedig azt hiszem, hogy maximálisan sikerült is a TopiWork csapatának.

Legelőször egyik csoporttársamtól hallottam az egyik bevásárlóközpontban végzett hostess diákmunkáról, amit természetesen a TopiWork oldalán talált – így ismerkedtem meg tulajdonképpen ezzel az iskolaszövetkezettel. Mesélte, hogy kifejezetten könnyű volt böngészni és válogatni a melók között, ugyanis minden fontos infó és lehetőség elérhető online. Így tulajdonképpen annyi volt a dolga, hogy készenlétben legyen, és üres perceiben végigpörgesse a telójáról vagy a laptopjáról a TopiWork legfrissebb álláslehetőségeit, úgy, ahogy tulajdonképpen bármelyik oldalt vagy appot görgetjük nap mint nap – csak a TopiWork weboldalán lógni kétségkívül hasznosabb és eredményesebb elfoglaltság. Amikor talált olyan melókat, amiknél megfelelt az elvárásoknak, neki is tetszettek a megadott részletek és a ráérés is stimmelt nála (na meg ne legyünk álszentek, ahol az órabért is több mint korrektnek találta), ott elegendő volt a jelentkezés gombra kattintania, megadnia néhány alapadatot, valamint a jól összerakott – nem mellesleg pályakezdő – önéletrajzát. Ezt lejátszotta pár opciónál, mire megtalálta a tökéletes munkát, de mint mondta, így is nagyon hamar sikerült elhelyezkednie ahhoz képest. Az interjú és a további ügyintézés is simán ment állítása szerint, amit nagyon jó volt hallani, mert megmondom őszintén, nekem ez a két dolog a két mumusom. Ez a csoporttársam azt is mondta, hogy érdemes olvasni a TopiWork blogját, mert csomó hasznos dolgot osztanak meg akár az állásinterjúra való felkészülésről, akár a CV-nk összerakásával kapcsolatban. Ezek pedig különösen jól jönnek akkor, ha az ember még pályakezdő, szóval minden sorstársnak pacsi, abszolút együtt érzek veletek!

hostess diákmunka

De attól, hogy kezdő vagy, nem csak a hostess diákmunka jöhet szóba, vagy bármi olyan, amihez nem szükséges valami speciális tudás. Számítanak az iskolai és az önkéntes tevékenységek, vagy az olyan hobbik, amik kicsit már túl is nőnek a hobbi kategórián, érdemes mindent beírni az önéletrajzba, ami releváns lehet! Na de nem én akarok itt önéletrajz megírásához tippeket adni, a legjobb tényleg az lesz, ha a topiwork.hu-n böngésztek az ilyen jellegű tartalmakért. A Gy. I. K.-ről sem érdemes megfeledkezni, a legfontosabb kérdésekre itt adnak választ.

Minden állásnál fel van tüntetve az elérhető órabér (akár konkrétan, akár sávosan megadva), valamint a budapesti állásoknál szerintem az is kiemelendő, hogy az adott kerület is, ahol a munka végzendő. Hiszen azért valljuk be, az sem mindegy, mennyire található az otthonunktól vagy az iskolától az adott hely, mennyit kell ingáznunk a nap folyamán. A TopiWork tehát tényleg mindenre igyekezett gondolni, ami megkönnyíti az álláskeresést és összeköti a kompetens munkaerőt a jó hírnevű cégekkel. További előny, hogy a TopiWork kifejezetten hosszútávú együttműködéseket tudhat magáénak ezekkel a vállalatokkal, így biztosak lehetünk abban, hogy jó helyre fogunk kerülni.

A weboldalon egyébként nem csak a hallgatóknak szóló menüpontok találhatóak meg, hanem van egy olyan is, ami kifejezetten a cégeket szólítja meg – azaz ha valaki a meglévő partnerek mellé szeretne betársulni és maga is diák munkaerőt keres, összefoglalnak neki pár szempontot, miért is érdemes a TopiWork mellett döntenie. A hallgatók pedig az általános tájékoztató és a munkával kapcsolatos infók mellett a jelenléti ívet is le tudják tölteni a honlapról a megfelelő almenükből. Az oldal legterjedelmesebb részét pedig természetesen a meghirdetett állások teszik ki – ezek között könnyítésül a részletes kereső, illetve a kategóriák segítségével tudunk eligazodni. Azt hiszem, itt az ideje, hogy én is belevessem magamat az álláskeresésbe! Már van elképzelésem arról, miben lennék jó és mit csinálnék szívesen, de mivel a komfortzónámból is szeretek kimozdulni és új dolgokat tanulni, ezért biztos vagyok benne, hogy bőven lesz miből válogatnom, nem leszek kényes…