Toner vásárlása online, ez is kell a kottanyomtatáshoz

Védjük a földet, meg a fákat, meg a környezetet, ahogyan csak lehet. Az okos telefonok, tabletek, e-bookok már lehetővé teszik, hogy magunkkal vigyük a kedvenc könyveinket. Ezek mind nagyon praktikus holmik, mert nem foglalnak sok helyet, de tudunk róluk olvasni. Sokáig bírják árammal, az egyetlen ami hiányzik, az a könyv illata, tapintsa illetve az, hogy 0-24 órában bármikor, bárhol a rendelkezésünkre áll. Mert igaz, hogy magunkkal tudjuk vinni bárhova akár az egész könyvespolcunk tartalmát, több száz könyvet, de ha lemerül, akkor nem lehet vele mit kezdeni.

Igaz, a lemerülés problémáját meg lehet oldani powerbankkal, hordozható akkumulátorokkal is, így nem kell azon izgulni, hogy lemerülne az eszköz.

Vanak viszont olyan helyzetek, amikor jobb, ha papír alapon visszük magunkkal, a dokumentumainkat.

A kotta nálam egy ilyen dolog. Amikor még nem tudjuk kívülről az új dalainkat, amikor még kottával gyakorolunk, akkor nálam mindig nyomtatott formában van a kotta. Nem tudom valahogy elképzelni, hogy egy képernyőről nézzem a hangokat, az valahogy nekem végtelenül természetellenesnek tűnik. Ezért vettem is egy nyomtatót, hogy amíg a többiek esetleg a tableteket bújják, addig ki tudjam magamnak nyomtatni hogy papír alapon vihessem magammal a kottát.

Vettem is egy nagyon jó kis nyomtatót, de nem csak kottákat nyomtatok vele, hanem képeket, rajzokat, koncertjegyeket, repjegyeket. Ezeket annak ellenére, hogy be lehetne mutatni telefonon is, én rendszeresen nyomtatva is magammal viszem, mert sosem lehet tudni, hogy mikor hagy cserben a technika. Elég kellemetlen szituációk tudnak kikerekedni abból, hogyha nem tudjuk megnyitni a jegyünket, ezzel mindenkit feltartva a sorban, vagy nem találjuk meg amikor kellene a sok file között. Ezért van nálam mindig elektronikus és papír formában is. Ez egy plusz biztonságérzetet ad nekem.

Persze, az is magában rejthet némi problémát, ha van egy nyomtatónk, de nem használjuk valami sűrűn. Én rendszeresen el szoktam feledkezni arról, hogy jelezte, kifogyott a toner és újra kellene tölteni a gépet, így ha valóban szükségem lenne rá, nem tudok nyomtatni.

Mindig akkor fogy ki a toner, amikor a legkevésbé számítunk rá. Mindig abban a pillanatban, amikor nem csak egy képet szeretnénk kinyomtatni, hanem valami hivatalos papírt, valami határidőset.

De mit tehet az ember, ha hirtelen kifogy a toner?

A kifogyott tonert nem lehet semmivel sem helyettesíteni. Sajnos nincsenek tippek és trükkök arra, hogy kijátsszuk a nyomtatónkat, esetleg reménykedhetünk, hogy még nem éppen a megfleelő színekkel, de kinyomja nekünk, amit szeretnénk.

Ha kifogy a toner, értelemszerűen csak egy csere segíthet rajta. Na de ez nem olyan egyszerű, sajnos. Ugyanis, vannak olyan nyomtatók, amikhez nem a legegyszerűbb beszerezni a tonert. A Toner ugyanis gépenként eltérhet, ezért majdnem minden nyomtatóba más és más való. Ahhoz pedi, hogy éppan a mi nyomtatónkhoz legyen raktáron egy üzletben, nem kis szerencs szükségeltetik.

Éppen ezért tettem le a voksomat az online rendelés mellett. Amikor jelez a gép, hogy kifogyott a toner, felmegyek a nyomtatoalkatreszek.hu oldalra, és megrendelem az én nyomtatómhoz szükséges tonert. Sokszor nem is egyet veszek, mert ha többet veszek, akkor akciós. A toner pedig nem romlik meg, nem szárad ki, szóval mindegy, mennyi időt áll nálam, úgyis elhasználom, mire el kellene.

Szóval mindig innen rendelek tonert, mert jó áron lehet hozzájutni, lehet kapni azt, ami nekem kell és nagyon gyors a kiszállítás is, ráadásul ingyenesen hozzák ki.

Így ha hirtelen ki akarok nyomtatni egy kottát, nem kell azon gondolkoznom, honnan tudok tonert szerezni, mivel majdnem mindig van itthon. Nem kell boltról boltra járnom, hanem könnyen és gyorsan meg tudom rendelni a nyomtatoalkatreszek.hu kínálatából.

Így szerencsére a próbákon sem kell tabletekkel, meg telefonokkal szórakoznom.