Salgó polcokat vettünk a hangszerbolt raktárába és imádjuk őket!

Marcsival a középiskolában ismerkedtünk meg. Ő egy évvel fölöttem járt, a sulis zenekari próbán barátkoztunk összes – ugyanolyan zenebolond volt, mint én, de ő nagyon „muzikális” családból származott: generációkra visszamenően mindenki játszott valamilyen hangszeren, de Marcsi volt az első csellós a Karay famíliában. Én az évek folyamán több mindenbe belekóstoltam. Gyerekként furulyán és gitáron játszottam, aztán a középiskolában a dob felé fordultam, és a családom legnagyobb örömére, az lett az én igazi hangszerem. Bár a gitárt sem hanyagolom, a dobolásban tudok igazán kiteljesedni.

Már a gimiben azt tervezgettük, hogy hangszerboltot fogunk nyitni, hangszer és lemezboltot. Marcsi családja sokat segített az üzlet fellendítésében, és most tartunk ott, hogy bővítenünk kell és költözni.

És ezzel együtt mind az üzlettérbe, mind a raktárba új polcokra van szükségünk, a régiek ugyanis elég elavultak már.

Édesanyám ajánlotta, hogy próbálkozzunk meg a salgó polcokkal. Sose hallottam előtte ezt a kifejezést: salgó polc, ezért utánanéztem a honlapon, amit anya javasolt. Megtudtam, hogy ez egy csavarmentes, rozsdamentes acélból készült polcszerkezet, melynek számos előnye. Könnyű, mégis strapabíró, és jó a teherbírása is: polconként 130-280 kiló. Amikor az embernek erősítőket, dobfelszereléseket kell tárolnia, akkor ez bizony fontos szempont. Az is mellette szól, hogy olcsóbb, mint a csavaros kivitel, hogy a legelterjedtebb polc az Európai Unióban és gyártói garancia van hozzá. És ennek tetejébe még az összeszerelése is egyszerű, csupán kalapács kell hozzá, és természetesen munkavédelmi kesztyű.

A polcok 3 és fél centiméterenként állíthatóak, ezért egészen pontosan az igényeinkre tudjuk szabni a polcrendszert. Ezt még a kiegészítők is segítik, amelyeket vásárolhatunk hozzá: mint például a címketartót, mellyel könnyedén átláthatóvá és rendszerezetté varázsolhatjuk a raktárt, valamint a tárolók és elválasztók, melyek a kisebb tárgyak elhelyezését segítik. A pengetőket például árkategóriák szerint csoportosítva nyugodtan tarthatjuk egy-egy ilyen „kübliben”, az elválasztók pedig megkönnyítik például a furulyák tárolását.

A legtöbb hangszert az üzlettérben is bemutathatjuk ilyen salgó polcokon, de néhánynak megfelelőbb lenne valamilyen kereskedelmi polcrendszer. Szerencsére a Rakinglognál ez is kapható. Egy kisebb galéria mutatja be, hogy milyen sokoldalúan tudjuk ezt a fajta rendszer felhasználni. Az elegáns, dizájnos, úgynevezett Euroscacco rendszer elsődleges célja, hogy a prezentált termékek a lehető legjobban láthatóak legyenek. A festett acélpolcokból álló rendszert könnyedén az igényeink szerint szabhatjuk, és ha valamire nincs konkrét ötletünk, a cég által mutatott fotókból bátran ihletődhetünk.

Engem nagyon megnyert ez a cég a termékeivel, így elmentettem a honlapot, hogy ha Marcsi visszaér a postáról, akkor együtt kiválaszthassuk a legmegfelelőbbet mindenből.