Porszívó most kell, az új szaxofon ráér félév múlva is

Gyerekkorom óta zenebohóc vagyok. Amit a kezembe vettem, nagyon hamar elsajátítottam. Teljesen mindegy, hogy zongoráról volt szó, bármilyen fúvós hangszerről vagy akár ütősökről, egyszerűen ment, mint a karikacsapás. Már elég korán egyértelművé vált, hogy erre születtem… Így hát nem csoda, hogy ennek is áldoztam az életemet és azóta is zenével foglalkozok. Hivatalosan jazz-szaxofonos vagyok, de imádok billentyűzni és énekelni is és mindkettőt űzöm is egy-egy zenekari felállásban. Nem régiben poénból vettem egy melodikát is, persze néhány nap alatt teljesen beleszerettem. Most pedig egy elektromos szaxofon lett volna a következő lépés, azonban közbejött egy kis gubanc: elromlott a porszívó, úgyhogy másra kellett költeni azt a pénzt.

Nem mondom, hogy nem voltak speciális igényeim, de hát ha eddig robotporszívóval éltem, akkor most sem fogok visszaváltani hagyományosra. Azonban ezen a területen a porszívó árak nem épp a legbarátságosabbak. Illetve persze ha azt nézem, hogy mennyi munkát vesznek le a vállamról, akkor minden fillért megérnek. De ha pusztán az árukat tekintem, bizony jobban a zsebbe kell nyúlni, mintha egy mezei “tologatós” porszívót választanék. Semmi gond, valamit valamiért. Nekem minden pénzt megér, hogy ne kelljen még a takarítással is foglalkoznom.

Mint általában, a BestMarkton néztem körül első körben, és ahogy az lenni szokott, most is nagyon színes kínálat várt. Nem rég rendeltem egyébként ugyaninnen hajszárítót és kávéfőzőt is… Szóval nagyjából 80 ezer forintnál kezdődnek a termékek, azonban nekem hogy is mondjam… akadnak speciális igényeim. Például vannak szőnyegeim. És ha ez még nem volna elég, akkor mindennek a tetejébe még egy cicám is van, ráadásul nem is az a helyes kis házi cica 10 milliméteres szőrrel, hanem egy nagy perzsa kandúr kilométeres bundával. Szóval egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközt veszek. Nem elég az olcsóbb, az egyszerűbb, mert komoly feladatokat kell ellátnia – feltételezem az előző gép is ezért adta fel a szolgálatot. 100 ezer forint magasságában már árulnak olyan Xiaomi robotporszívókat, aminek már megfelelő a teljesítménye és műszaki paraméterei ahhoz, hogy elbánjon egy ilyen koszos zuggal, ráadásként pedig nem kapok szívinfarktust az árától sem. Persze így kicsit csúszik az elektromos szaxofon projekt, de mégis jobb ez, mintha nekem kéne tologatni a porszívót, vagy netán összegyűlne egy halom cicaszőr.

Így le van tudva a gond mindenről. Egyrészt napi rendszerességgel tudja végig takarítani a lakást, tehát nem gyülemlik fel a kosz, a por és a szőr. Másrészt a macskám is jól szórakozik, mert imád rajta utazni, mint valami kis hódító. Harmadrészt pedig tényleg, lehet, hogy önmagában nézve a 100 ezer forint magas porszívó árnak tűnik, azonban ha visszaszámolom, hogy mennyi munkaórát kéne abba fektetnem, hogy egy hagyományos kézi eszközzel olyan tisztaságot tartsak a lakásban, mint amilyet egy önműködő eszköz tud, akkor nagyon hamar kiderülne, hogy se perc alatt megtérül a robotporszívóra fordított plusz költség. Szerintem nem is érdemes másban gondolkodni már, hiszen ezzel mind csak olyan időt adunk vissza magunknak, amiben egyébként semmi jó nincs – kivéve persze, ha valakit feltölt, hogy kiporszívózhat. Engem egyáltalán nem.

Megint bejött, hogy a BestMarkton kezdem el nézelődni, áldom is az eszem érte. Sajnálom, hogy elektromos szaxofonnal nem kereskednek, de azt hiszem, bármi más hasonlóra lesz szükségem, akkor továbbra is ők lesznek az elsők, akik eszembe jutnak.

porszívó árak