Megéreztem a hangszerek súlyát

Az ország sok különböző pontjára szállítok hangszert. Ez egy nagyon különleges futár szolgáltatás, hiszen a hangszerek tárolása különösen kényes. Ha valaki már megvásárolt egy hangszert, és tokot is vett hozzá, akkor neki nem annyira bonyolult a dolog: a tokot kell tudni szakszerűen használni. Tudni kell, hova és hogy szabad lerakni, hol lehet tárolni, hány fokban, milyen körülmények között, esetleg milyen páratartalomban. Ellenben ameddig a hangszerek még avatatlanok, leggyakrabban párnázott dobozokban szállítjuk őket, ami nagy odafigyelést igényel. Először is, megfelelően kell rögzíteni őket, hogy az út során a helyükön maradjanak. Másodszor, elég puha környezetet kell biztosítani, hogy a fa vagy fém felületek ne sérüljenek, ne karcolódjanak, mert az hatással lehet a minőségükre a későbbiekben.

Szóval, nem olyan egyszerű ez a dolog, mintha hétköznapi dolgokat szállítanék, például bútorokat vagy ruhákat. Ellenben mivel mindig is vonzódtam a zenéhez, ezért sokkal testhezállóbb ez, mint bármi más.

A múltkor egy budapesti hangszerüzletbe szállítottam egy nagyobb adagot Szegedről. Gitárok, hegedűk, brácsák, és csellók is voltak a rakományban, nem volt egyszerű menet. Az autópályán pedig elkezdtem érezni, hogy valami nincs rendben a kocsival. Nem volt furcsa hangja egyáltalán, csak valahogy a tapadás nem olyan volt, mint lenni szokott. Aki sokat ül autóban, ne adj isten kisbuszban vagy kamionban, mint én, az tudja, hogy ezt könnyedén meg lehet érezni.

Amikor megérkeztem a hangszerüzlet elé, elhatároztam, kiderítem, mi lehet a baj, nem megyek vissza úgy, hogy nem érzem magam totálisan biztonságban. Az üzlet tulaját, Andrást már jól ismerem, szoktunk néha beszélgetni is, most azonban egy forgalmas órán sikerült odaérnem hozzájuk. Vészvillogóval megálltam és neki is kezdtem a bepakolásnak, de már azon járt a fejem, hogy hogyan fogok én így bármit is átnézni a kocsin. A munka végeztével elpanaszoltam a tulajnak, hogy valami nem stimmel a járgánnyal. Ő azonnal felajánlotta, hogy a háztömb másik oldalánál van két állandó parkolóhelyük, az egyik most üres, álljak gyorsan oda, és nézzem meg, miújság.

Nem volt nagy a gond, éppenséggel az autógumi szett nem volt már valami jó állapotban. Ezt el is újságoltam, hogy megvan a probléma, viszont ahogy a tulaj meghallotta, marasztalt még egy kis beszélgetésre. Ajánlott egy webshopot, ahonnan szuper áron tudok autógumit venni. Mivel vállalkozó vagyok, ezért mindig szeretek lecsapni az ilyen jó ötletekre, úgyhogy nagyon örültem ennek is. András szerint nagy márkákat is egész jó áron el lehet csípni. Ennek megörültem, mert általában a munkára használt gépjárműveimre prémium kategóriás autógumikat veszek. Fő a biztonság! Az az autó, amivel napi akár ezer kilométert is vezetek, legyen a lehető legjobb állapotban. Nem véletlen, hogy egy kis gumikopást is azonnal megéreztem. Megköszöntem az ajánlást Andrásnak, és megállapítottam, most is jó volt eltölteni egy kis időt Budapesten.

A munkából hazaérve csekkoltam is az oldalt, és nagyon tetszik. Többféle módon lehet rákeresni a gumikra, a méretei, a típusa vagy akár kulcsszavak alapján. Szimpatikus, hogy egy magyar cégről van szó, ami már 19 éve van a piacon. Ergo, biztos, hogy a szakmai tapasztalat is megvan a vállalkozás mögött. Ha négy darab autógumit rendel az ember, és délig leadja a rendelést, akkor pedig már másnap csöngethet vele a futár! Azért ez nagyszerű szerintem. Úgy látom, meg is van az új kedvenc webshopom. A munkaautómon kívül a saját autómra is itt fogok autógumikat keresni, legyen szó a nyári, vagy a téli szezonról.

autogumi