Koncerten kaptam remek tippet plasztikai sebészetre

Régebben sokat jártam koncertekre, fesztiválokra, a férjemet is egy ilyen rendezvényen ismertem meg. Persze azóta sokat változott az életünk, főleg a gyerekek érkezésével, de azért egy-egy koncertre kis szervezéssel még mindig el tudunk jutni. Legutóbbi ilyen alkalommal összefutottam egy volt osztálytársnőmmel, akit szerintem érettségink óta nem láttam. Nem sokat változott, sőt fantasztikusan nézett ki, pedig ő is túl volt már 2 szülésen, ahogyan nekem is 2 gyermekem született.

Elmesélte, hogy ugyan mindig sokat tett azért, hogy jó érzéssel nézzen tükörbe, de voltak olyan dolgok, melyekkel hiába a szigorú edzésterv és diéta nem tudott mit kezdeni. Ezért plasztikai sebészhez fordult, ami utólag is visszatekintve élete egyik legjobb döntésének bizonyult.

Ez a plasztikai sebész Budapest 13., 2. kerületében és Pécsett is rendel. Dr. Kelemen Ottónak hívják, ő a Kelemed Plasztikai Sebészet vezetője. Több évtizedes sebészorvosi tapasztalattal rendelkezik, plasztikai sebészként is már 25 éve tevékenykedik. Folyamatosan tanul, képezi magát hazai és nemzetközi tanfolyamokon egyaránt. Előadásokat tart, cikkeket ír, folyamatosan publikál. Tagja a szakmailag lejjelentősebb magyar és nemzetközi tudományos társaságoknak is. Több évtizedes sebészeti és plasztikai sebészeti munkája során széleskörű tapasztalatot szerzett arc- és mellplasztika, hasplasztika, alakformálás területén, de az arcfiatalítással, saját zsírfeltöltésekkel, bőrsebészettel és hegkezelési eljárásokkal kapcsolatban is vitathatatlan profi szaktudása.

Pácienseit, betegeit úgynevezett holisztikus szemléletmóddal látja el. Ez azt jelenti, hogy kezelésük ideje alatt figyel a test, a lélek és a szellem kölcsönhatásaira. A legfontosabb szempont, hogy a kliensek biztonságban legyenek, ez pedig a szakértelem és a gondosság ötvözésével érhető el.

Kelemen doktor végez arcplasztikai beavatkozásokon belül nyak- és tokaplasztikát, mellplasztikát. Elérhetőek nála alakformáló műtétek, mint például a kar, a has, a comb és a fenék formálása, zsírleszívás és zsírfeltöltés is, valamint intimplasztika férfiak és nők számra egyaránt.

Az anyák Mommy Makeover-rel szépülnek

Az ismerősöm akivel a koncerten beszélgettem az úgynevezett Mommy Makeover szolgáltatás keretein belül szépült, amiről a Kelemed Plasztika honlapján, a plasztika.info.hu-n, a plasztika, alakformálás menüpont alatt olvashatunk részletesen. A mommy makeover egy angol kifejezés, ami mindazon plasztikai beavatkozásokat fogalja magába, melyek egy hölgy testén a szülés-szoptatás időszakát követően válnak szükségessé. Szó szerinti fordításban anya felújítását jelenti. Erre már hazánkban is egyre inkább megnövekedett az igény a hölgyek körében.

A szülés után lévő anyukák általában a mellet és hasat érintő beavatkozásokat, intimplasztikát  szoktak kérni, de gyakori a császármetszést követően megmaradt hegek korrekciója is. Ezeknek a beavatkozásoknak egyidejűleges elvégzése, kombinációja is lehetséges.

plasztikai sebész Budapest

Fontos, hogy azok a hölgyek az ideális jelöltek az ilyen jellegű beavatkozások elvégzésére, akik torna és diéta segítségével tettek alakjuk visszanyeréséért szülés után és ebben elérték a maximumot. Továbbá nem támasztanak irreális elvárásokat a műtétek eredményét illetően. Mellplasztika elvégzésére legkorábban a szoptatási időszak befejezését követő 6 hónap után van lehetőség. A császármetszéssel való szülést követően a hasplasztikával is várni kell, időt kell hagyni a szervezet regenerálódására. Ezek rutineljárások, nyilván van valamennyi kockázat, de nem számottevő.

Az egyidejűleg elvégzett beavatkozásoknál értelemszerűen valamivel magasabb a szövődmények kialakulásának kockázata. Az, hogy mely műtétek végezhetőek egyidejűleg, mindenképpen egyéni konzultációt követően kerül meghatározásra. Az eredménnyel kapcsolatban pedig fontos tudni, hogy nem fogja maximálisan visszaadni a szülés előtti állapotot, hanem ahhoz közelítő ahhoz hasonló eredményt fog adni. Az eredmény tartósságát pedig az is nagyban befolyásolja, hogy a páciens maradéktalanul betartja -e az orvosi utasításokat.

Kíméletes arcfiatalító kezelések is elérhetők

A plasztikai beavatkozásokon túl népszerűek még a különböző arcfiatalító kezelések is. A plasztikai sebészetben is sokat finomodtak, fejlődtek a ránctalanító, bőrfiatalító eljárások. Ezek már nem járnak sem heggel, sem metszéssel. Komolyabb fájdalom vagy kényelmetlenség nélkül, ambuláns műtétként, járóbeteg ellátás keretei között is elvégezhetőek. A felépülési idő mindössze 2-4 nap, a teljes gyógyulás és a végleges eredmény elérése sem tart 2-3 hétnél tovább.

Például, az úgy nevezett Spring Thread, szálas arc- és nyakplasztika is ilyen. Ezeknek a lényege az, hogy a kezelés során szálakat húznak be a bőr alá, azzal javítva annak tartását, tónusát, szerkezetét. Többféle típusú szálból lehet választani, vannak rugalmasak és elasztikusak, felszívódóak és nem felszívódóak. A régebben oly népszerű aranyszálas technika, úgynevezett „Aptos” nem bizonyult tartósnak és sokszor csúnyán, hegesen gyógyult. Már nem is alkalmazzák.

A manapság arcfiatalító kezelésekhez használt szálak szilikonnal bevont, poliészter vázból készülnek.

A szálak behelyezése helyi érzéstelenítéssel történik, járóbeteg-ellátás keretei között elvégezhető, altatás nem szükséges hozzá. Nem is túl időigényes, hiszen maximum 35-40 perc alatt a helyükre kerülnek. A végeredmény természetes hatást kelt, hiszen a szálak nem észlelhetőek, az eredmény pedig nagyon tartós. Akár 2-4 év is lehet, függően a páciens alkatától, egyéni adottságaitól és állapotától függően. Az arcfiatalító kezelések közül ez az egyik legbiztonságosabb eljárás, hiszen nagyon rövid a felépülési idő és a teljes gyógyulás is elérhető néhány hét alatt. A szövődmények kialakulásának esélye is rendkívül alacsony.

A szálak alkalmazhatóak a szemöldöknél, az egész arcközép területén és a nyakon is. Bárkinél elvégezhető, akinek az arczsírpárnája átlagos vastagságú, életkortól függetlenül. A szemöldök, az állkapocs, a szájzug és az orca problémáit is lehet vele kezelni, de alkalmazható a nyakon is, például toka kialakulásakor. Nem javasolt viszont a kezelés, ha a bőr nagyon vékony és világos. Nem lehetséges a beavatkozás elvégzése daganatos, autoimmun betegeknél, de azoknál sem akik inzulinos cukorbetegek, vagy vérzékenységben szenvednek.

A szálas kezeléseken kívül van még az arcfiatalító eljárások között többek között zsírfeltöltés, botox, hyaluronsavas kezelések és kémiai hámlasztás is.

A galériában találhatunk előtte-utána fotókat is a kezelésekről, melyek nagyon meggyőzőek.

Konzultációs kérdőív kitöltésével is érdeklődhetünk

Ha érdeklődünk valamely beavatkozásról, kapcsolatfelvételhez e-mail cím és telefonszám, valamit egy konzultációs kérdőív is rendelkezésre áll. Ezt néhány perc kitölteni, csupán pár adatot kell megadni, illetve néhány szóban kifejteni, hogy mely az az eljárás, amely iránt érdeklődünk.

A plasztikai sebész Budapest 2 könnyen megközelíthető helyszínén, igényes rendelőiben is fogadja pácienseit. A 13. kerületi rendelőben konzultációkat, járóbeteg ellátás keretei között, helyi érzéstelenítésben végezhető beavatkozásokat folytat. Az altatásos műtétekre szintén Budapesten, az Art Medic Magánklinikán kerül sor. Ezen kívül hetente egyszer praktizál Pécsett is, ahol szintén konzultációkat, és járóbeteg ellátás folytat.

Az egyes eljárások árai is fel vannak tüntetve a honlapon. Az árak a Ft/Eur árfolyam mozgásával változhatnak.  Műtétek előtt 10% foglaló, de minimum 100.000.- Ft előreutalása szükséges a weboldalon is feltüntetett bankszámla számra. A költségek rendezésére egészségpénztári finanszírozás is lehetséges, viszont ezt az első konzultáció alkalmával jelezni kell.

Engem is meggyőztek a honlapon olvasott információk, noha  volt osztálytársam szerint, aki már több beavatkozást végeztetett itt, Dr. Kelemen Ottó a legjobb plasztikai sebész Budapesten. Ha majd egyszer úgy döntök, hogy én is plasztikával szeretnék szépülni, minden bizonnyal az ő rendelőjét fogom felkeresni.