Egy művészi és gitáros pólót kapott Gábor a szülinapjára

Van egy barátom, Gábor, aki hangszerész-hangszerkészítő szakon végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és most akként is dolgozik. A zenekarommal egy nagy próbaterem-komplexumban próbálunk, Gábor nemrég ott nyitotta meg a gitárszervizét és -üzletét az épület bejárata mellett. Beletrafált szerintem a helyszínnel, hiszen hol találhatnánk több gitárost, mint egy hatalmas próbaterem-komplexumban? Eleinte nehéz dolga volt, amíg nem sokan tudtak az üzletéről, de mára már nemcsak az itt próbáló zenekarok, hanem azok haverjai és ismerősei is rendszeresen járnak hozzá, vele javíttatják meg a hangszereik kisebb-nagyobb hibáit vagy vesznek új húrkészletet. Elterjedt a jó híre, mert valóban nagyon jól dolgozik.

Gábor persze amellett, hogy jól végzi a dolgát, nagyon közkedvelt személy is egyben, mert egyedülálló humora és nagy szíve van. Egyből jóban lesz vele az ember, nehéz nem kedvelni őt. A születésnapjára rendezett egy hatalmas bulit a próbatermek alatti kávézóban, ahova a komplexum összes lakóját meghívta, szó szerint az összeset. Kedveskedni akartunk neki valami ajándékkal. Az egyből egyértelmű lett, hogy egy gitár alakú tortát fog kapni. Meg valami Hello Kitty figurát, mert az a zenekara kabalája, sőt, Gábor rendelkezik is egy Hello Kitty-s, rózsaszín, igazán “férfias” gitárral. A csapatból valakinek eszébe jutott, hogy nemrég rendelt egy vicces feliratú egyedi pólót a lolmarkt.hu webshopból, ahol látott egy gitáros pólót is. Meg is mutatta, többen mondtuk, hogy nagyon jó ötlet lenne megrendelni Gábornak.

Megragadta a figyelmemem az oldal, úgyhogy később megnézegettem én is, hogy milyen termékeket árulnak. A hatalmas egyedi póló kínálat mellett találtam egyedi mintájú kapucnis pulcsikat és lolmarkt.hu feliratos vászontáskákat is. Mivel már kezd közeledni a karácsony (persze még ősz van, de egyes helyeken már szeptemberben megjelenik a karácsonyi díszítés, az üzletek meg pláne azon versengenek, hogy ki tudja előbb eladni a karácsonyi holmikat), az oldal kezdőlapján is egyből karácsonyi termékek, ajánlatok ugrottak fel. Engem ez annyira még nem foglalkoztat, de a többi kategória nagyon érdekelt. Az első pár póló megtekintése után már nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon a többi kategóriában milyen feliratokat és grafikákat találtak ki.

Egy csomó kategóriából lehet választani egyedi pólót. Mivel a menüsorban megtalálható az összes téma ezekbe a kategóriákba sorolva, könnyű dolga van annak, aki tudja, mit keres. Persze aki csak nézelődni jött, mint én, annak meg pont ezért könnyíti meg a dolgát a témák átfutása. Sőt, ha valakinek konkrét elképzelése van, de nem tudja, hol keresse, használja a keresőt az oldal tetején, mert az tutira kidobja a legrelevánsabb termékeket. A régi, jól bevált kategóriák mellett vannak még egyénibbek és újszerűbbek, aktuálisak is: filmek, hobbi, család, alkohol, állatok, explicit, munka, internet, leánybúcsú, legénybúcsú, magyaros, ünnepek, születésnap, poén, valamint foszforeszkáló mintájú pólók is vannak. Mindegyik fajtából találunk férfi és női verziót is, S-es mérettől elkezdve az XXL-esig. Azt is olvastam, hogy ha valakinek XXL-esnél nagyobb méretűre lenne szüksége, akkor ha felveszi velük a kapcsolatot e-mailben, tudnak készíteni külön kérésre egyéni nagy méretű pólót.

Gábornak egy nagyon ötletes pólót találtunk: Leonardo da Vinci Vitruvius-tanulmányát ábrázolja a grafika, csak hogy az ember kezében egy gitár van, alatta pedig egy felirat: “Guitarian man”. Választottunk neki egy L-es pólót annak fényében, hogy az oldalon figyelmeztetnek, hogy a férfi pólóik picit bővebbek, mint a megszokott konfekcióméret. A női pólóik pedig kicsit szűkebbek. A mérettáblázat egyébként sokat segített ebben, a méretválasztási segédben pedig részletesen, ábra segítségével magyarázzák el, hogy hogyan állapíthatjuk meg a helyes méretet. De az sem tragédia, ha mégse lesz jó a méret, mert a szállítástól számított 14 napon belül ki lehet cserélni a pólót. Gábornak szerencsére nagyon tetszett a “Guitarian man” póló, fel is vette rögtön és abban bulizott egész este.