Egy fárasztó turné után jólesik a thai masszázs

A hangszerek iránti szeretetem akkor kezdődött, amikor hatéves koromban a szüleim beírattak a zeneiskolába, és megtanultam a legelső népdalt furulyán. Ekkor vette kezdetét az a megállíthatatlan folyamat, amely mind a mai napig meghatározza az életemet. Néhány évvel később elkezdtem gitározni és zongorázni, később pedig hegedülni is. Semmi sem okoz nekem nagyobb örömet, mint kitanulni egy-egy újabb hangszer csínját-bínját, és előadni rajtuk a kedvenc dallamaimat. Jelenleg is egy szimfonikus zenekar tagjaként járok helyszínről helyszínre, és a mindennapjaimat javarészt a próbák, az utazás és a fellépések töltik ki. Habár nagyon szeretem a munkámat, mostanában elkezdtem érezni annak negatív hatásait is.

Éppen egy hosszabb turné-féleségen vettünk részt, amikor is komoly hát- és vállfájdalomra lettem figyelmes. Tudtam, hogy ez a hegedű használata közbeni testtartás eredménye, és csak idő kérdése volt, hogy előjöjjön. Még jó, hogy a zenekar többi, tapasztaltabb tagja ellátott néhány jó tanáccsal: azt mondták, hogy nekik a thai masszázs mindig segíteni szokott, ezért mindenképp érdemes nekem is kipróbálni. Az egyikük konkrét helyet is említett, a Karma Thai masszázst. Amikor hazatértem, az első dolgom az volt, hogy megnézzem, mi fán terem ez az egész, ugyanis még sosem voltam azelőtt masszázson. El is látogattam az említett hely weboldalára, ami már az első pillanatban kellemes meglepetést okozott. Tapasztalat híján nem vártam sokat, de a profi, ízléses dizájn és a különleges színvilág rögtön elnyerte a tetszésemet. Pont a lila a kedvencem, ezért örültem, hogy az online felületükön is ez a szín dominál. A szalonjaik szerencsére Budapest szívében helyezkednek el, így megnyugodtam, hogy nem kell majd a világ végére utaznom miatta. Miután erről is megbizonyosodtam, a következő lépés az volt, hogy kiderítsem, mire is jó a thai masszás. A weboldalon részletesen ki volt fejtve, hogy melyik típus milyen jótékony hatásokkal rendelkezik. A tradicionális thai masszázstól kezdve a hát- és vállmasszázsokon át a fejmasszázsig mindent igénybe lehet venni náluk, úgyhogy hirtelen a bőség zavara állt fenn, és azt se tudtam, melyiket próbáljam ki először. Persze aztán jobban átgondoltam a dolgot, és világossá vált, hogy az én problémámra valamiféle nyak-, váll-, vagy hátmasszás fog megoldást nyújtani. Így sem voltam azonban teljesen biztos a dologban, így külön örömömre szolgált, amikor megtudtam, hogy a szolgáltatás részeként először néhány kérdéssel bizonyosodnak meg arról, hogy valóban azt kapom-e, amire szükségem van.

Elég szkeptikus tudok lenni az ilyesmivel kapcsolatban, és szinte mindig megnézem az interneten fellelhető korábbi véleményeket egy-egy céggel kapcsolatban, mielőtt döntenék. A Karma Thai masszázs esetében sem volt másképp, bár azt azért hozzá kell tennem, hogy itt eleve minimális volt a bizalmatlanság, ugyanis az ilyen profi és modern weboldal mögött ritkán van gyenge szolgáltatás. Piros pont jár nekik azért is, amiért ők maguk is feltüntetik a vendégeik véleményét, így akit ez érdekel, annak nem kell sokáig keresgélnie. Hamar levontam a következtetést: ez az egyik (ha nem a) legjobb thai masszázs hely Budapesten, ami nagy szó, hiszen azért egész nagy a választék. Ár-érték arányban is nagyszerű: amikor megnéztem, hogy mennyibe kerül egy-egy 30 vagy 60 perces szolgáltatás, őszintén szólva többre számítottam. Ennyit mindenképp megéri kiadni a jó közérzetért és a hátam egészségéért.

Nem is töprengtem sokat a dolgom, máris foglaltam magamnak időpontot. Annak ellenére, hogy először próbáltam ki bármilyen masszázst, nem aggódtam különösebben, hiszen a Karma Thai masszázs minden olyan kérdést előre megválaszolt az oldalán, ami felmerülhetett volna bennem. Elmondhatom, hogy a korábbi vélemények nem hazudnak: nagyon jó élményben volt részem, és nemcsak a hátfájásom múlt el, hanem napokkal később még mindig úgy érzem, mintha teljesen megújultam volna. Ezentúl rendszeresen fogok járni, még akkor is, ha épp nem fáj semmim a hegedüléstől, hiszen mindig jobb a megelőzés.