Dugulást okozott a gyerek játékgitárja

A kisfiamból biztosan zenész lesz, mert imádja a hangszereket, és ha tehetné, egész nap lármázna. Karácsonyra egy játékgitárt kapott, amit nagy örömmel és lelkesedéssel használt – egészen addig, míg véletlenül el nem törte. Igazi csibész a gyerek, mert ahelyett, hogy nekem szólt volna, megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat azáltal, hogy a darabokat lehúzza a vécén.

Mondanom sem kell, hogy komoly dugulás lett a vége. Először az internethez fordultam segítségül, mert tudni akartam, hogy szerelő nélkül is megoldható-e a probléma. Így találtam rá a vizszereles net oldalán belül a WC dugulásról szóló bejegyzésre, ahol részletesen ki van fejtve, mi a teendő ilyen esetekben. Le volt írva az, amit én is tenni terveztem: csőgörény, esetleg vegyszerek, vagy bármi más, amit hasznosítani tudok a dugulás elhárításához. Közvetlenül utána azonban az a rész jött, amikor elmagyarázták, ezeket miért rossz ötlet alkalmazni. Rögtön el is ment a kedvem a szólóprojekt megvalósításától, és inkább áttértem arra a verzióra, hogy szakembert hívok. Gondolatban már le is mondtam arról, hogy aznap használni tudjuk a vécét, amikor is tudatosult bennem, hogy a lehető legjobb weboldalra tévedtem. A vizszereles net dolgozói ugyanis szükség esetén akár azonnal, néhány órán belül is házhoz jönnek egész Pest megyében. Először csak a cikk miatt nyitottam meg az oldalukat, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ők akár este 6-7 óra fele is ki fognak jönni, vagy egyáltalán felveszik majd nekem a telefont.

vizszereles net

Pedig így történt, és nem is akármilyen szakemberek érkeztek ki. Több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a vízzel kapcsolatos problémák megoldásában, és a duguláselhárítás is egy olyan terület, amihez remekül értenek. A munka során különféle szakszerszámokat használtak, amiknek a segítségével sokkal hatékonyabban dolgoztak, mint amire én képes lettem volna a saját eszközeimmel. Sőt, én inkább még több kárt okoztam volna, mint javulást. Örülök, hogy a vizszereles net munkatársait hívtam segítségül, mert így az este már gond nélkül használhattuk a mosdót. Remélem, a kisfiam is megtanulta a leckét, de azért azt nem szeretném, hogy a hangszerektől elmenjen a kedve, úgyhogy lehet, hogy legközelebb egy játékdobot veszek neki. Azt nehezebb lehúzni a vécén.