Cirkon koronára cseréltem a fogpótlásom: sokkal magabiztosabb vagyok a fellépéseken

Szégyen, nem szégyen, én egy rendkívül hiú ember vagyok. Még vásárolni sem szoktam kilépni a házból úgy, hogy nem sminkelek és nem öltözöm fel szépen, pedig a bolt, ahová járni szoktam, nincs is annyira messze a lakásomtól.

Egy szimfonikus zenekarban zenélek, hárfázom. Talán ez is összefügg azzal, hogy szeretek szépen megjelenni, a hárfa ugyanis egy nagyon kecses, nagyon esztétikus hangszer.

Így azt hiszem, teljesen érthető, hogy miért zavart annyira, hogy egy régi koronám nem volt annyira esztétikus, mint a többi fogam. Még tinikoromban készült, amikor egy autóbalesetben letört az egyik metszőfogam. Akkor még nem is volt ennyire fejlett az orvostudomány, meg igazából anyagilag sem álltam annyira jól, hogy egy jobb minőségű, szebb fogpótlást megengedjek magamnak. Mostanában azonban egyre többet gondolkodtam azon, hogy le kéne cserélni.

Én amúgy vidéki vagyok, tehát a legközelebbi városban volt a fogorvosom, mivel azonban az egyetem alatt felköltöztem a fővárosba, új fogorvost Budapesten szerettem volna keresni. Megkérdeztem az ismerőseim, hogy kinek ki a fogorvosa Budapesten, milyen fogászatot tudnának nekem ajánlani. Egy kedves munkatársam javasolta a Kacsa utcában található Fogorvos Budapest Fogászati klinikát. Ő már évek óta ide jár, nagyon meg van elégedve velük, és még az áraik sem annyira durvák, ahhoz képest, hogy a 2. kerületben van. A javaslatára felkerestem a weboldaluk, picit olvasgattam, összegeztem a benyomásaim, és úgy voltam vele, hogy igazából elég szimpatikusak, kérek ide egy időpontot. Egyébként is aktuális volt az éves vizitem, meg ugye a koronacserét is eléggé fontolgattam.

A fogorvos, akivel konzultáltam, és aki az állapotfelmérést elvégezte, rendkívül kedves, barátságos ember. Nagyszerűen elbeszélgettünk, tájékoztatott a lehetőségeimről, hogy milyen koronákban gondolkodhatok, mivel engem elsősorban a régi esztétikai megjelenése zavart, a cirkon koronát javasolta, amely szinte teljesen ugyanúgy néz ki, mint a természetes fogaink, avatatlan szem nem igazán tudja megállapítani a különbséget. Nem is volt kérdés, hogy ezt választom.

Ezután újabb időpontot egyeztettünk, hogy mikor tudok visszajönni egy fogkő eltávolításra, amely szintén esedékes volt, illetve mondtam, hogy addig mindenképp döntök korona ügyben is. Bár én már ekkor tudtam, hogy a régi koronám erre a cirkonra szeretném cserélni.

Néhány hét múlva, mikor nekem is időm engedte, pont a karácsonyi fellépések előtt ugyanis nem igazán fért bele az időmbe a gyakori és hosszú próbák miatt, hogy ezzel foglalkozzak, bele is vágtunk a projektbe.

Rendkívül gyorsan elkészült az új fogpótlás, és mondanom sem kell, nagyon elégedett vagyok vele. Tényleg teljesen élethű, ha nem tudnám pontosan, hogy melyik fogamról van szó, ránézésre én sem tudnék rámutatni arra, melyik a koronás!

Habár viszonylag ritkán látszik egy színpadi előadásnál az ember foga, egy olyan hiú embert, mint én, mégis nagyon zavart az a korona…  Így azonban már tényleg magabiztosan járhatok a fellépésekre.