Balhé a bandában

Három éve énekelek egy négytagú jazz-zenekarban. Eddig kisebb klubokban, bárokban, utcazene fesztiválokon léptünk fel, falunapokon és hasonlókon. A környéken elég ismertnek számítunk, de nagy hírnévre nem törekszünk. Csak pár huszonéves fiatal szabadidős tevékenysége, mely másoknak is tetszik, de emellett mindannyian rendelkezünk ,,rendes” állással is.

Hogy őszinte legyek, csak poénból kezdtünk el együtt zenélni. Emlékszem, mikor kibéreltük az első zenetermet, milyen komolynak érződött, pedig nem volt másról szó, mint hogy jól érezzük magunkat együtt. A három év alatt egyszer sem volt komolyabb konfliktusunk a bandán belül, azonban nemrég majdnem vér folyt. Na jó, azért nem, de közel volt a katasztrófa.

Az egyik tag ugyanis egy közös iszogatás alkalmával véletlenül kiborította a sörét a másik féltve őrzött acer laptopjára. A balfék kolléga pedig ahogy igyekezett a lehető leggyorsabban egy törölközőért, vagy hasonló alkalmatosságért nyúlni, a töltőkábelben megbotlott, magával rántva a laptopot, melynek a képernyője szinte azonnal betört, ahogy földet ért.

A hangulat halott, a laptop szintén, és félő volt, hogy szerencsétlen Bélát is kinyírják, tekintve, hogy a tulajdonosnak a szeme fénye volt az a gép. Bélánk azonban a kezdeti kétségbeesés után, már józan állapotában megtalálta a megoldást, hogy jóvá tegye előző esti baklövéseit.

Mivel a fent említett számítógép nem mai darab, garancia már nincs rá, ezért egy nem hivatalos acer szerviz jelentette a kiutat. Talált egy olyan céget, amelyik a szoftveres és hardveres hibákat egyaránt ki tudja javítani. Azt ígérték, és ezt az ígéretet be is tartották, hogy minden pc-vel kapcsolatos gondra megtalálják a megoldást. Ezt arra alapozták, hogy kapcsolatban állnak a laptop gyártóval, és a legnagyobb forgalmazókkal, akik laptop alkatrészeket gyártanak.

Bélánknak több sem kellett, a https://pcmentor.hu/acer-laptop-szerviz-budapest/ weboldalon kiválasztotta, milyen károkat okozott, helyesebben milyen problémák tapasztalhatók, majd elolvasta az azzal kapcsolatos tájékoztatót. Miután világossá vált számára, hogy valóban fennáll a probléma, elkérte a laptopot, hogy bevigye a pesti szervizbe. Egyébként házhoz is kijöttek volna, továbbá laptop futárt is lehet igényelni, de Béla jobb szereti maga intézni a dolgokat.

Két nap múlva felhívták, miután a szakemberek megállapították hogy az adott problémát hogyan tudják orvosolni, és az mennyibe fog kerülni, meddig fog tartani. Ezt megbeszélték, majd azonnal munkához is láttak.

Szakértelmükről árulkodik, hogy meglepően hamar készen lettek, kiszárították a laptopot, a kijelzőt kicserélték, Béla pedig visszaadta a gépet a tulajdonosának. Hála ennek a cégnek, ismét béke van a bandában, senki nem akar megölni senkit, és megint szórakozva élhetünk a hobbinknak, mint négy jó barát.