A művészlélek és a valóság: avagy egy gázpalack cseréje

Amióta az eszemet tudom, zenélek; kisgyerekként még csak lábasokon aztán egyre inkább finomodott az ízlésem, de a zene szeretete nem múlt el. Ahogy az lenni szokott az alkotáshoz egy művészlélek is társult: a hangszereimen bármit megbütykölök, de minden más, földi dolog elképesztően távol áll tőlem. Amíg el nem jött az a pont, hogy új albérletbe költöztem, ahol életembe először találkoztam testközelből egy gázpalackkal.

Mindenki számára meghatározó pont, amikor elköltözik otthonról, természetesen ez számomra is így volt. Kezdő zenészként nem engedhettem meg magamnak valami túl drága albérletet, de végül találtam egy igazán aranyos kis lakást, amibe elsőre beleszerettem. Igazi retró feelingje volt, de annyira, hogy bizony egy gázpalack lapult a konyhában. Amikor megláttam, hirtelen nem is tudtam hova tenni a fejemben, de szépen lassan megbarátkoztam vele, amíg bizony el nem jött a nap, amikor kifogyott.

Vadul hívogatni kezdtem a rokonokat, mégis mi a teendő ilyen esetben, hiszen én még soha nem találkoztam ezzel a problémával. Elképzelésem sem volt, mi a folyamata ennek: hol találok én eladó gázpalackot? 

A gázpalackok eladása ma már nem úgy megy, mint régen, hogy akár egy mozgó árustól vagy a fatelepről gyorsan hoztál egyet aztán vagy jó, vagy nem. Sokkal komolyabban szabályozzák már ezt a folyamatot és én sem szerettem volna akárhonnan beszerezni ezt. Ráadásul mivel nincs kocsim, sem pedig sok időm, így mindenképpen olyan céget kerestem, akik házhoz is szállítanak: így találtam rá végül erre a többek között gázpalackok eladásával, cseréjével foglalkozó cégre, akik Budapesten 10 napon belül egészen a küszöbödig hozzák a kiválasztott palackot.

Én, aki semmit nem tudott eddig a gázpalackokról, most szinte profivá képeztem magamat a weboldaluk böngészése közben. Eddig el sem tudtam képzelni, hány féle eladó gázpalack létezik: legyen szó PB gázpalackról, nitrogén vagy éppen hélium palackról, itt mindenki megtalálja, amire szüksége lehet.

Amint felhívtam a céget, azonnal készségesen álltak rendelkezésemre és minden kérdésemre válaszoltak. Olyan egyszerűen ment minden, mintha csak pizzát rendeltem volna, csak most éppen egy gázpalack eladóval kellett letárgyalnom a részleteket és nagyon hamar, kedvező áron meg is érkezett a futár és a várva várt gázpalack.

A gáz azóta is tökéletesen működik és én is tettem egy fontos lépést a felnőtté válásom felé: legközelebb már pontosan tudom, kiket keressek, ha gázpalackról van szó.