A banda pakol, avagy a fürdőszoba felújítás meséje

Elég régóta zenélünk együtt a haverokkal, eleinte csak gimis hülyéskedésnek indult, aztán mire észbe kaptunk, már egyre komolyabb lett a dolog. Azóta turnézni járunk és akad fellépés bőven. Aztán jött az ötlet, milyen jó lenne ha nem csak együtt zenélnénk, de együtt is laknánk. Logisztikai szempontból mindenképp egyszerűbbnek gondoltuk, amellett pedig kipróbált barátság már a miénk. Végül találtunk egy szuper és tágas házat, amelynek fürdőszobája egy kisebb felújításra szorult.

Amikor végre találtunk egy olyan lakást, ahol mindenki nagyrészt kényelmesen elfér és még próbálni is tudunk, nagyon boldogok voltunk. Az a tény sem állíthatott meg minket, hogy a lakásra ráfért egy kis felújítás, főleg, ami a fürdőt illeti.

Egyetlen nőként a csapatban, én kaptam meg azt a csodás feladatot, hogy kialakítsam a fürdőszoba arculatát. Rengeteg fürdőszoba csempe ötletek jött velem szembe és már épp kezdtem feladni a dolgot, amikor rátaláltam egy nagyon hasznos oldalra. Itt aztán minden fontos dolgot összeírtak a fürdőszoba csempékről. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen összetett kérdés ez.

Naivan azt hittem, rá bökök az első tételre, ami szimpatikus és bele illik a fürdőszoba csempe ötletek egyikébe, aztán kész is. Azonban itt nagyon sok kis részletre oda kell figyelni, a srácok pedig nem bizonyultak akkora segítségnek, mint hittem.

A fürdőszoba csempe ötletek azok voltak, hogy nem túl nőies, de nem is túl pasis stílusút keresünk. Tehát valami uniszex, letisztult megvalósításra gondoltunk, amin nem látszik egyből, ha koszolódni kezd. Nem könnyű a fiúkkal az élet, na.

Szóval neki álltam a lista szerint átnézegetni a magazinokat, internetet, néha, ha időm engedte még a boltokat is, és egyre inkább körvonalazódni látszott a legjobb fürdőszoba ötlet.

De sajnos nem elég egy jó fürdőszoba csempe ötlet, olyan dolgokra is gondolni kell, mint a szabvány méret, mekkora mennyiségre lesz szükségem stb. Nem akartam felülni egyik trendnek sem, így igyekeztem a megbeszélt paraméterek szerint kiválasztani a tökéletes csempét. Ki gondolta volna, hogy létezik fürdőszoba csempe divat.

Méretezés szempontjából is megfigyelhető például az a divat, hogy a mobiltelefonnal együtt, a padlólapok is egyre nagyobbak. Azonban ebben az esetben is figyelembe kell venni, hogy mekkora helyiséget szeretnénk kicsempézni. Szerencsére nekünk elég nagy a fürdőszobánk, ami ennyi embernél szükséges is. Úgyhogy elereszthettük a fantáziánkat a fürdőszoba csempe ötletek terén. Ha már meg van a tökéletes csempe, rajtunk múlik, azt hogyan helyezzük fel.

A másik fontos szempont volt természetesen a minőség. Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani, ami persze nem mindig igaz, de azért általában a minőséget meg kell fizetni. Mivel nem szerettük volna a következő években a repedések és egyéb hibák miatt pluszba fizetni, igyekeztünk valami nem túlárazott, de megfelelő minőségűt vásárolni.

Mire észbe kaptunk a fürdőszoba csempe ötletek kezdtek megvalósulni, és kezdett összeállni a kép, ezzel együtt pedig a fürdőszoba is. Arra odafigyeltünk, amire az oldal is felhívta a figyelmet, hogy nagyobb mennyiséget vásároljunk az adott csempéből és padlólapból. Bármikor, bármi megtörténhet, legyen szó csőtörésről vagy hasonló problémáról. Nem árt, ha van tartalék.

Amikor szépen lassan minden a helyére került és belaktuk a teret, különösen jó érzés volt, hogy ezt mi magunk csináltuk. Az elejétől a végéig ez a mi gyerekünk. Egészen felemelő érzés volt.